#fieropsinttruiden
CD&V Sint-Truiden
24/03/2017
 
 

Vernieuwde Clockemstraat opnieuw open, andere werken op schema

Sinds vorig weekend is de vernieuwde Clockemstraat opnieuw open voor alle verkeer. Na de Grote Markt en Stapelstraat kreeg ook de Clockemstraat nieuwe rioleringen, nutsvoorzieningen en een vernieuwd wegdek.

Lees meer ...


Sint-Truiden genomineerd voor Belfius Smart Awards dankzij Greensky windturbinepark

De Belfius Smart Awards gaat op zoek naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. Zo kwam het terecht bij de stad Sint-Truiden. Die investeerde in het windturbinepark Greensky.

Lees meer ...


Gemeenteraad binnenkort te bekijken via livestream

Vanaf maandag 27 maart zal de maandelijkse gemeenteraad plaatsvinden in de vernieuwde gemeenteraadszaal van het historische stadhuis op de Grote Markt. Bezoekers zullen de gemeenteraad live kunnen volgen op de schermen van de benedenverdieping van het stadhuis. Over enkele maanden is er ook een livestream via internet beschikbaar.

Lees meer ...


Schepen Jurgen Reniers draait dagje mee in Sint-Jozef Ziekenhuis

Een dag meedraaien achter de schermen van het Sint-Trudo Ziekenhuis, dat deed onze schepen van Welzijn Jurgen Reniers het voorbije weekend. “Meer dan ooit mijn respect voor alle werkers in de zorg. Van spoedarts tot de dame die het operatiekwartier volledig microbevrij maakt. Elke schakel in de ketting is echt even belangrijk, anders breekt ze!”, is Jurgen onder de indruk.

Lees hier het verhaal van Jurgen.

 

Recordopkomst zwerfvuilactie: 1.011 Truienaren ruimen 454 kilometer zwerfvuil op

Voor de achtste keer al werd er het voorbije weekend overal in België campagne gevoerd tegen zwerfvuil. In Sint-Truiden staken vooral kinderen en jongeren de handen uit de mouwen om het sluikstort op te ruimen. De actie is slechts één onderdeel van een gericht milieubeleid, dat via allerlei preventiemaatregelen mikt op een propere en leefbare stad.

Lees meer ...


Vernieuwde Haspengouwmarkt zet extra in op jongeren

Sint-Truiden wil nog meer bezoekers lokken naar de zaterdagmarkt en zet extra in op jongeren. Daarom komt er een maandelijkse themamarkt en wordt er ingezet op beleving. De zaterdagmarkt heeft voortaan ook een nieuwe naam, de Haspengouwmarkt, en zal gepromoot worden via verschillende kanalen.

Lees meer ...