Sint-Truiden genomineerd voor Belfius Smart Awards dankzij Greensky windturbinepark


woensdag, 22 maart, 2017
Sint-Truiden genomineerd voor Belfius Smart Awards dankzij Greensky windturbinepark

De Stad Sint-Truiden is een van de 10 genomineerden voor de Belfius Award Smart City voor steden en gemeenten met meer dan 30.000 inwoners. Dat met het project "Windturbinepark illustreert resolute keuze voor duurzaamheid".

De Belfius Smart Awards gaat op zoek naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. Zo kwam het terecht bij de stad Sint-Truiden. Die investeerde in het windturbinepark Greensky, een partnership tussen Electrabel (50%), de stad Sint-Truiden (23%), de Brusselse Elektriciteitsintercommunale (IBE) (17%) en Infrabel (10%). In totaal worden er 25 windturbines geplaatst, gespreid over 6 gemeenten, 4 provincies en 2 gewesten.

Dankzij de investering in Greensky draagt de stad Sint-Truiden bij aan een duurzame toekomst. Maar in de toekomst vloeien er ook inkomsten terug naar de Truiense bevolking. De investering in Greensky is dan ook een belangrijk onderdeel van het energiebeleid in onze stad.

Zo plaatste de stad al zonnepanelen op haar gebouwen en werd het wagenpark vervangen door elektrische voertuigen. Dat zorgt voor een daling van de CO2-uitstoot met 66 ton per jaar, en bovendien bespaart de stad hierdoor op zijn jaarlijkse uitgaven.